ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκδρομή Ανατολική Ρωμυλία
Σας ενημερώνουμε ότι διοργανώνεται εκδρομή  στην Ανατολική Ρωμυλία, Σόφια σε δύο γκρουπ

όπως παρακάτω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ-ΣΟΦΙΑ
5 ΗΜΕΡΕΣ (4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΕΙΣ)
Α GROUP ΑΝΑΧ 22.04 ΕΠΙΣΤ  26.04
B GROUP  ΑΝΑΧ  06.05 ΕΠΙΣΤ-10.05

1η  ημέρα: Θες/νίκη  – Σωζόπολη – Μεσημβρία
Συγκέντρωση  στις 00:00, επιβίβαση στο λεωφορείο μας και  αναχώρηση από τα γραφεία του Παραρτήματος . Θα διασχίσουμε μια όμορφη διαδρομή και μετά τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση θα περάσουμε τα σύνορα (συνοριακός σταθμός Ορμενίου). Το πρωί άφιξη στη Σωζόπολη την αρχαία Ελληνική πόλη, αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα, η οποία βρίσκεται 30 χλμ. νοτίως του Μπουργκάς στη Βουλγαρική Ακτή της Μαύρης Θάλασσας. Θα δούμε την παλιά πόλη, τον Ναό του Αγ. Γεωργίου (1867), όπου υπάρχουν οστά του Αγ. Ιωάννη, τον Ναό της Παναγίας κά.  Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Συνεχίζουμε για τη Μεσημβρία όπου βρίσκεται και το ξενοδοχείο μας  Άφιξη το μεσημέρι στη Μεσήμβρια  , τακτοποίηση στα δωμάτιά μας και γεύμα στο εστιατόριο του ξενοδοχείου  .  Στην συνέχεια ξεκούραση από το ταξίδι μας . Το απόγευμα  θα αναχωρήσουμε για την παλιά πόλη της Μεσημβρίας για μια πρώτη γνωριμία . Το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο –ελεύθερος  χρόνος και διανυκτέρευση 

2η ημέρα : Μεσημβρία  -  Αγχίαλος – Πύργος  (Bourgas)                                                                                     Πρωινό και αναχώρηση για την Αρχαία Μεσημβρία ( Nessembar ) που βρίσκεται στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας και είναι γνωστό ως το μαργαριτάρι της Μαύρης θάλασσας.
Η αρχαία πόλη βρίσκεται σε μια βραχώδη χερσόνησο, παλιότερα νησί, που ενώνεται με μια λωρίδα γης με τη στεριά. Τα αρχαιολογικά ερείπια που περιλαμβάνουν την ακρόπολη, έναν ναό του Απόλλωνα, την αρχαία αγορά και ένα τμήμα των αρχαίων θρακικών τειχών. Επίσης, υπάρχουν μεσαιωνικά μνημεία από την περίοδο που η πόλη αποτελούσε μια από τις σημαντικότερες περιοχές του Βυζαντίου στα δυτικά παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ενώ τα ξύλινα σπίτια του 19ου αιώνα είναι χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής εκείνης της περιόδου. Το 1983, λόγω της ιστορίας της και των πολλών διαφορετικών πολιτισμών που πέρασαν από αυτή, ανακηρύχθηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, θεωρούμενη ως "πλούσια πόλη-μουσείο" . Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγχίαλο για να  επισκεφθούμε την Μονή του Αγ. Γεωργίου, με τις εξαιρετικά σπάνιες εικόνες της . Το μεσημέρι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για γεύμα   . Νωρίς το απόγευμα  θα αναχωρήσουμε για τον Πύργο , όπου θα επισκεφθούμε τη Μητρόπολη και το ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία  για μια βόλτα στον πεζόδρομο της μέχρι την στιγμή που θα αναχωρήσουμε για το ξενοδοχείο μας Επιστροφή για το  δείπνο   και διανυκτέρευση.
3η ημέρα: Μεσημβρία – Βάρνα - Αλατζά                                                                           
Πρωινό  και  αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Βάρνας, τη μεγαλύτερη της Μαύρης Θάλασσας. Θα διασχίσουμε το κέντρο της Βάρνας και θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας για περίπου δεκαπέντε χιλιόμετρα, θαυμάζοντας τις λεγόμενες χρυσές ακτές μέχρι να φτάσουμε στο μοναστήρι Αγίας Τριάδας, γνωστό ως Αλατζά. Πρόκειται για μοναστήρι του 5ουαιώνα λαξευμένο ολόκληρο μέσα στους βράχους. Μετά την επίσκεψη και το προσκύνημα θα επιστρέψουμε στη Βάρνα, όπου θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, κτισμένο το 1866 και μετά θα έχουμε χρόνο στον όμορφο πεζόδρομο με την όπερα και τα πολλά καταστήματα για αγορές
 Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια πάρκα της Ευρώπης, έκτασης τετρακοσίων στρεμμάτων. Εκεί υπάρχουν μουσεία, όπως το Ναυτικό, με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του, θέατρα, καφετέριες και ενυδρείο.
 Επιστροφή στο ξενοδοχείο,  δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση ,
4η ημέρα: Μεσήμβρια - Φιλιππούπολη –- Σόφια                                                          Πρωινό και αναχώρηση για τη Φιλιππούπολη . Άφιξη και ξεκινάμε αμέσως την ξενάγηση της πόλης. Ανάμεσα στα άλλα θα δούμε το θαυμάσιο ελληνορωμαϊκό θέατρο, ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα των Βαλκανίων, . Θα καταλήξουμε στην παλιά πόλη, με τα μικρά και γραφικά δρομάκια και τα ωραία αρχοντικά. Στην συνέχεια επίσκεψη στο Μουσείο Αεροπορίας για να θαυμάσουμε αεροσκάφη εποχής καθώς και μηχανές και εξοπλισμό των πολεμικών αεροσκαφών .
Ελεύθερος χρόνος  και αναχώρηση για τη Σόφια
 Άφιξη , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας , χρόνος ελεύθερος. διανυκτέρευση .
5η ημέρα : Σόφια – Μον. Ρίλα  –  Θεσσαλονίκη 
Πρωινό και ξεκινάμε την περιήγηση στη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας. “Μεγαλώνει αλλά ποτέ δεν Γερνάει” είναι το μότο της πόλης, που από το 1879 είναι η πρωτεύουσα. Το κέντρο της Σόφιας είναι ένα εκλεκτικό μείγμα αρχιτεκτονικών στυλ, που αντιπροσωπεύονται από ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, τα οποία άφησαν στο πέρασμα τους οι Θράκες, οι Ρωμαίοι, οι Βυζαντινοί, οι Σλάβοι και οι Τούρκοι. Στην περιήγησή μας θα δούμε τη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο, την Εκκλησία – σύμβολο της πόλης του Αλεξάντερ Νέφσκι, η οποία στην κορυφή της έχει χάλκινους και χρυσούς θόλους. Χτίστηκε προς τιμή των Ρώσων στρατιωτών που σκοτώθηκαν, όταν το 1878 ο Ρωσικός στρατός ελευθέρωσε την Βουλγαρία από την Οθωμανική κυριαρχία και θεωρείται ως η καρδιά της πόλης. Η εκκλησία ονομάστηκε από τον Αλέξανδρο Νέφσκι, ο οποίος πιστεύεται πως έσωσε την Ρωσία το 1240 από τα Σουηδικά στρατεύματα και την εποχή εκείνη τον θεωρούσαν προστάτη άγιο της οικογένειας του τσάρου. Το μέγεθός του θα σας εντυπωσιάσει και ιδιαίτερα εάν σκεφτείτε ότι ο ναός χωράει μέχρι και 10.000 άτομα! Θα δούμε ακόμη την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, με τον θεόρατο θόλο της. Τελειώνοντας, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στην πλούσια αγορά της πόλης, μπορείτε να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά εμπορικά καταστήματα ή να πιείτε τον καφέ σας στο πεζόδρομο στο κέντρο.
 Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε  για το Μοναστήρι της Ρίλα . Είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Βρίσκεται στα Όρη Ρίλα, σε ύψος 1.147 μέτρων  στη βαθειά κοιλάδα του ποταμού Ρίλσκα. Το μοναστήρι έχει πάρει το όνομά από τον ιδρυτή του, τον ερημίτη Ιωάννη (Ιβάν) της Ρίλα (876 - 946 μ.Χ.) και σήμερα έχει περίπου 60 μοναχούς. Ολόκληρο το συγκρότημα της μονής καταλαμβάνει μια έκταση 8.800 m² και αποτελείται από μια μονόκλιτη βασιλική, κελιά όπου μένουν οι μοναχοί και έναν πύργο.
Στη συνέχεια αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη . Άφιξη το βράδυ στη πόλη μας.
Κόστος συμμετοχής  190 ευρώ το άτομο
Περιλαμβάνονται:
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5*
  • All inclusive διατροφή στο ξενοδοχείο της Μεσημβρίας ( Hotel Wela   4*) και με πρωινό στο ξενοδοχείο της Σόφιας ( Hotel Marinela 5*  )
  • Εκδρομές, περιηγήσεις-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα με πολυτελές λεωφορείο
  • Αρχηγός - συνοδός σε κάθε λεωφορείο
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται:
  • Είσοδοι σε μουσεία, παλάτια, αρχαιολογικούς χώρους
  • Αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο
Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή 50 ευρώ το άτομο μέχρι την 20 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΣΟΧΗ

Σε  περίπτωση κρατικής οδηγίας για περιορισμό των μετακινήσεων ή γενικά για λήψη μέτρων λογω του κορονοιού, η εκδρομή θα αναβληθεί και τα χρήματα θα επιστραφούν στο ακέραιο.   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια