ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ

                 


                                                          ΠΡΟΤΑΣΗ  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΕΚΕΙΝΟΣ & ΕΚΕΙΝΟΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ


Πέμπτη 21 και Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 21.00

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας πρωταγωνιστούν στο φημισμένο σατιρικό έργο «Εκείνος και Εκείνος» του Κώστα Μουρσελά σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα, που ανεβαίνει στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη 21 και 22 Σεπτεμβρίου.

Ο Λουκάς (Γιώργος Κωνσταντίνου) και ο Σόλων (Αλέξανδρος Ρήγας) ταξιδεύουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με μια “αναρχική” – “αλήτικη” κωμωδία.

 Λίγα λόγια για το έργο

Ο Λουκάς και ο Σόλων είναι δύο “ταξιδευτές”, που δεν έχουν καμία σχέση με την αστική κανονικότητα και το political correct.
Δύο αντι-στερεοτυπικοί σοφοί, δύο αντισυμβατικοί αλήτες, που θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί και προτείνουν απαντήσεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί επίσης.

Δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι ελεύθεροι και τίποτα να μην τους εμποδίζει σε αυτό το ταξίδι της ελευθερίας τους.
Ο Λουκάς και ο Σόλων, μέσα από αυτό το ταξίδι στους δρόμους της πόλης, αντιμάχονται ιδέες, περιουσίες, ανθρώπους και θεούς.

Δύο ουσιαστικά περιθωριακοί τύποι, δύο μποέμ άστεγοι, δύο πολίτες ενεργής σκέψης, δύο άνθρωποι συνειδητά εκτός συστήματος, που σατιρίζουν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται και θέτουν ερωτήματα για όλα αυτά που τους καίνε τον εγκέφαλο στην καθημερινότητα και στην αιωνιότητα.

Δύο αληθινά αναρχικοί τύποι, που δε δέχονται κανενός είδους εξουσίας. Ακολουθούν τους δρόμους της πόλης και όχι τα φώτα της. Αντιθέτως μάλιστα, τα φώτα τα σπάνε.

Μαζί με τα φώτα, σπάνε τα στερεότυπα, σπάνε την καθεστηκυία τάξη, σπάνε «το αυγό», όπως οι ίδιοι ονομάζουν το σύστημα, σπάνε και τα νεύρα… τα δικά τους και των άλλων. Σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας και κυρίως διερωτώνται και για τα «καλώς κείμενα»… Είναι όντως καλώς;

Το έργο είναι ένας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ. Συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την –σκεπτόμενη- κωμωδία.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Ρήγας

Συμμετέχουν: Παναγιώτης Κουρτέσης, Μαρία Καμακάρη

Συντελεστές:

Κείμενο: Κώστας Μουρσελάς, Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Ρήγας, Σκηνικά: Γιάννης Σπανόπουλος, Μουσική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ρήγας, Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας, Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου, Φωτογραφίες: Χρήστος Ελένης

Παραγωγή: ΡΗΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΚΗΠΟΥ 21 & 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

  Προσφέρουμε σε όλα τα μέλη σας και τα μέλη των οικογενειών  τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη παράσταση αυτή έναντι αντιτίμου  εισιτηρίου 12 ευρώ έκαστος, αντί της τιμής των 17 και 15 ευρώ αντίστοιχα που κοστίζουν τα εισιτήρια της παράστασης, είτε διαδικτυακά είτε στα σημεία προπώλησης.

 Μια ενέργεια η οποία, σε κάθε περίπτωση, δεν θα αποτελεί ένα μεμονωμένο γεγονός, αλλά επειδή διέπεται από  μια ιδιαίτερη φιλοσοφία της σχέσης καλών θεατρικών παραστάσεων και της παρουσίασης τους στο σύνολο, αν είναι δυνατόν, των περιφερειακών πόλεων της πατρίδας μας, θα έχει και συνέχεια, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους να γνωρίσουν ευρύτερα το Ελληνικό θέατρο και τους ανθρώπους του. Λόγω περιορισμένων θέσεων απαιτείται προ κράτηση στα τηλ. 2310842509 & 6934-053441 (Κατσίκας Θανάσης)

4 συνημμένα • Σαρώθηκε από το Gmail

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια