ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ ΔΩΡΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ – ΠΑΣΧΑ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΔΕΙΑΣ



Ύστερα από συνεχιζόμενες επίμονες ερωτήσεις και απορίες των μελών μας σχετικά με τις ενδεδειγμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουν, όσον αφορά την πιθανή διεκδίκηση των περικοπτέντων επιδομάτων , δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας , καθώς και των υπολοίπων περικοπών που έγιναν με τους νόμους 4051/12 και 4093/12 κρίνεται σκόπιμο να γνωριστούν  τα ακόλουθα:
Επικαιροποιείται το περιεχόμενο των ήδη εκδοθεισών ανακοινώσεων και αιτήσεων διακοπής παραγραφής που ήδη περιήλθαν σε γνώση των μελών μας.
Υπογραμμίζεται με έμφαση ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα αμετάκλητη δικαστική απόφαση αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα της περικοπής των παραπάνω επιδομάτων. Αναμένεται η απόφαση από Τμήμα Επταμελούς Συνθέσεως του Σ.τ.Ε. , στο οποίο τέθηκε το προδικαστικό ερώτημα από Διοικητικό Πρωτοδικείο που έχει προς εκδίκαση ακριβώς ταυτόσημη αγωγή από δικαιούχο πολίτη.
Διευκρινίζεται ότι , ενόψει έκδοσης αμετάκλητης απόφασης Δικαστηρίου και πιθανής ενδεχόμενης θετικής έκβασης για τους δικαιούχους πολίτες της υποστηριζόμενης αντισυνταγματικότητας των περικοπών , η μόνη ενέργεια που πρέπει να κάνει κάθε μέλος μας στη παρούσα χρονική συγκυρία είναι η υποβολή αίτησης διακοπής της παραγραφής με καταλυτική ημερομηνία υποβολής την 31-12-2018.
Η αίτηση αυτή επιφέρει το ίδιο αποτέλεσμα διακοπής της παραγραφής , είτε υποβληθεί στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ) , είτε στον ΕΦΚΑ (πρώην Γενικό Λογιστηρίου του Κράτους).
Το αρμόδιο υπουργείο για λόγους διαχείρισης του όγκου των αιτήσεων που αναμένεται να υποβληθούν προτείνει την υποβολή της αιτήσεως αυτής με ηλεκτρονικό τρόπο που σας έχει υποδειχθεί με προηγούμενη ανάρτηση.
Όσοι από τα μέλη μας κατέχουν την απαραίτητη επάρκεια χειρισμού Η/Υ , μπορούν πράγματι να υποβάλουν ηλεκτρονικά την έντυπη αίτηση του υπουργείου προσέχοντας πάντοτε να συμπληρώνουν στο ειδικό πεδίο αναλυτικά τα στοιχεία που αφορούν προσωπικά τον ίδιο και να είναι σε θέση να αποδεικνύουν την παραλαβή της συγκεκριμένης ηλεκτρονικής αίτησης τους από τον ΕΦΚΑ συμπληρώνοντας στις παρατηρήσεις το κείμενο της παρένθεσης(ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1/1/2013.)
Τα υπόλοιπα μέλη μας θα πρέπει να υποβάλουν αυτοπρόσωπα ή με εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο τους τις αιτήσεις ώστε να καταχωρηθούν στα αντίστοιχα πρωτόκολλα είτε του ΕΦΚΑ είτε του ΝΣΚ (Νομικό Συμβούλιο του Κράτους). Στη περίπτωση αυτή επιβάλλεται να κατέχουν τον αριθμό πρωτοκόλλου με τον οποίο καταχωρήθηκε η αίτηση τους στο αντίστοιχο βιβλίο. Ο αριθμός πρωτοκόλλου αναγράφεται από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους στο φωτοαντίγραφο της πρωτότυπης αίτησης που υποβλήθηκε. Γίνεται πάντοτε δεκτό ότι μπορεί να υποβληθούν και με συστημένη επιστολή προς έναν από τους παραπάνω φορείς, οπότε πρέπει να διαφυλαχθεί η απόδειξη του ταχυδρομείου και φ/ο της υποβληθείσας αίτησης.
. Αίτηση δύναται τα μέλη μας να προμηθεύονται από τα γραφεία του παραρτήματος.
Το παράρτημα θα δέχεται αιτήσεις για να υποβληθούν ομαδικά μέχρι  15-11-2018.
Οι συστημένες επιστολές προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (Έδρα ) αποστέλλονται στην Δνση Ακαδημίας 68 Τ/Κ 10678, Αθήνα.
Διευκρινίζεται ότι μοναδικός σκοπός και αποτέλεσμα των παραπάνω αιτήσεων είναι η διακοπή της παραγραφής.
Ασφαλώς διακοπή της παραγραφής επέρχεται πάντοτε και με την κατάθεση αγωγής , με την οποία ο ενάγων διεκδικεί από το Δικαστήριο την καταβολή του ποσού των επιδομάτων που κατά την άποψη του έχουν περικοπεί αντισυνταγματικά.
Η διαδικασία της αγωγής προϋποθέτει την αναγκαία προσφυγή σε δικηγόρο. Εναπόκειται δε στη πρωτοβουλία κάθε στελέχους μας να επιλέξει από τώρα την επιλογή κατάθεσης αγωγής στο αρμόδιο δικαστήριο.
Έχει ήδη ειπωθεί ότι η αίτηση διακοπής – παραγραφής δεν πρόκειται να αποφέρει επιστροφή χρημάτων οποιουδήποτε ύψους. Διακόπτει μόνο την παραγραφή για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών ώστε σε περίπτωση έκδοσης αμετάκλητης (τελειωτικής) δικαστικής απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο τα μέλη μας να μην χάσουν χρήματα λόγω παραγραφής της αξίωσης τους.

Σε κάθε περίπτωση την ίδια ευχέρεια και ευελιξία έχει και η εκάστοτε Κυβέρνηση στην ανέλπιστη περίπτωση που αποφασίσει αυτόβουλα να μας επιστρέψει τα επιδόματα που μας περιέκοψε παρανόμως.
Επίσης γνωρίζεται για όσους έχουν καταθέσει αιτήσεις στο παράρτημα δύναται να τους χορηγείτε από το παράρτημα αριθμός πρωτοκόλλου παραλαβής από το ΝΣΚ του εγγράφου που στάλθηκαν  συγκεντρωτικά οι αιτήσεις καθώς και το αποδεικτικό αποστολής.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια