ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η ΕΑΑΑ τιμά τους ήρωες αεροπόρους



Η ΕΑΑΑ ΤΙΜΆ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΟΥΣ

Την  Κυριακή 23 Ιουνίου 2019 στη θέση ΠΑΤΗΜΑ του όρους  Βόρας ( Καϊμάκτσαλαν)  πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στους   Υπσγούς ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ  ΓΕΩΡΓΙΟ και ΝΕΟΧΩΡΙΤΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ.

Οι δύο Υπσγοί  απογειώθηκαν με  αεροσκάφος τύπου HARVARD  την 22-6-1947,   από την αεροπορική βάση Σέδες και επιχειρούσαν στο όρος Καιμακτσαλάν,  όταν δέχθηκαν αντιαεροπορικά πυρά, με αποτέλεσμα να  καταρριφθεί το αεροσκάφος στη θέση Πάτημα και οι δύο αεροπόροι να βρεθούν στην αγκαλιά των Αρχαγγέλων.

Το γεγονός συνέβη, σε μία τραγική,  πολυτάραχη, θλιβερή περίοδο της Ελληνικής ιστορίας, του εμφυλίου πολέμου, και οι δύο χειριστές  θυσίασαν  ότι πολυτιμότερο είχαν, την ίδια τους τη ζωή, για την  ελευθερία, την  ανεξαρτησία , την εθνική κυριαρχία,  την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή  μας.

Την ευθύνη της οργάνωσης  της εκδήλωσης είχε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα  Θεσσαλονίκης και περιελάμβανε  Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.  τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων  και  κατάθεση στέφανων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του Πρόεδρου της ΕΑΑΑ Απτχου (Ι) ε.α κ. ΣΠΥΡ.  ΚΑΒΟΥΡΗ, και στην ομιλία του Πρόεδρου του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης Ασμχου (ΤΥΜ) ε.α κ. ΑΘΑΝ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ, που έγιναν σε μια έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, τονίσθηκε  η  ανάγκη συσπείρωσης του Ελληνικού Λαού και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Ευχαρίστησαν δε και συνεχάρησαν όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχή διοργάνωση της τελετής  και ιδιαίτερα τις αδελφές ΤΑΓΚΑΛΑΚΗ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Αρχηγού ΓΕΑ , των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας,  της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Πρόεδρος της  ΕΑΑΑ κ. ΚΑΒΟΥΡΗΣ,  το μέλος του Δ.Σ. κ. ΝΤΟΥΒΛΗΣ,  και συνάδελφοι ε.α. από τη Αθήνα, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ. του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης κ.κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ. ΜΥΛΩΣΗΣ, ΧΡΙΣΤΙΔΗΣ,  ο επίτιμος Πρόεδρος κ. ΓΙΑΠΟΥΤΖΙΔΗΣ  και συνάδελφοι ε.α. από τη Θεσσαλονίκη και την Δυτ, Μακεδονία, ο εκρόσωπος των αποφοίτων της Σχολής Ικάρων κ Καλαιτζοπουλος,  ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ του Ν. Πέλλας, ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Έδεσσας, καθώς και πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής.












Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια