ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Τριήμερη εκδρομή Λευκάδα......




Τριήμερη Εκδρομή Πηγές Αχέροντα-Λευκάδα-Πάργα -Σύβοτα-Πρέβεζα
Μια ακόμη εκδρομή που οργάνωσε το Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ , ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το σύνολο σχεδόν των  102 συναδέλφων και μελών που συμμετείχαν .

Η  3ήμερη εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις 14-15-16 Σεπτεμβρίου  2019 , με προορισμό τις Πηγές Αχέροντα-Λευκάδα-Πάργα-Σύβοτα – Πρέβεζα,

ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤ Πρώτος σταθμός  της εκδρομής,  οι πηγές του ποταμού Αχέροντα, οι πύλες του  Άδη, κατά τη μυθολογία, περιοχή ιδιαίτερου φυσικού  κάλους.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Νεκρομαντείο, και   στην  Ι.Μ. Αγίου Δημητρίου, στο Ζάλογγο,   απ΄ όπου μερικοί  συνάδελφοι τόλμησαν να ανεβούν  τα 420 περίπου σκαλοπάτια που οδηγούν στο επιβλητικό μνημεία αφιερωμένο  στις ηρωικές  Σουλιώτισες.
Κουρασμένοι αλλά με εξαιρετική διάθεση καταλήξαμε στα ξενοδοχεία, στην  Πρέβεζα, για διανυκτέρευση και δείπνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤ Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο νησί της Λευκάδας, που ξεχωρίζει από όλα τα νησιά του Ιονίου για την εύκολη πρόσβαση, καθώς συνδέεται οδικώς με την ηπειρωτική Ελλάδα. Ωραίες ακρογιαλιές, μαγευτικές παραλίες, κατάφυτες περιοχές, ορεινά παραδοσιακά χωριά και το  πράσινο συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο.  Επισκεφθήκαμε τις διάσημες παραλίες του Αγ. Νικήτα, και της Βασιλικής, περιηγηθήκαμε στα γραφικά σοκάκια στο  Νυδρί και στο κέντρο της Λευκάδας,   γευτήκαμε τις τοπικές συνταγές, και προσκυνήσαμε στην Ι.Μ. της Παναγίας Φανερωμένης.

Στη Ιερά Μονή πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον βουλευτή Λευκάδας Κο ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΒΒΑΔΑ, ο οποίος είναι συνάδελφος απόστρατος της 34ης  σειράς ΣΤΥΑ. Έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τις δράσεις του παραρτήματος  Θεσσαλονίκης   και για τα φλέγοντα προβλήματα που απασχολούν τόσο τα ε.α. όσο και τα ε.ε.. στελέχη και ο κ. ΚΑΒΒΑΔΑΣ από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει  να δίνει τον αγώνα μέσα στη Βουλή για θέματα που απασχολούν την Αεροπορία και γενικά την Εθνική Άμυνα.
Συνάντηση έγινε και με τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Πρέβεζας Σμχο ε.α. κ. ΚΕΡΑΜΙΔΟΓΛΟΥ και συζητήθηκαν θέματα της επικαιρότητας
Το βράδυ της Κυριακής το δείπνο έγινε με ζωντανή μουσική, και πολλοί εκδρομείς δεν έχασαν την ευκαιρία να αποδείξουν τα φωνητικά και χορευτικά τους  προσόντα.

ΔΕΥΤ 16 ΣΕΠΤ Η τρίτη ημέρα της εκδρομής ήταν αφιερωμένη  στη «Ριβιέρα της Ηπείρου», στην Πάργα και τα Σύβοτα! Η Πάργα σε μαγεύει µε την πρώτη µατιά, με την  γραφικότητα της, καθώς μοιάζει σαν ένα νησί που… κόλλησε στη στεριά.. Όσο για τα Σύβοτα,  σε κατακτoύν  µε τις θεσπέσιες αµµουδιές τους, τους καταπράσινους λόφους και τα κατάφυτα νησάκια τους.
Το  μεσημέρι μας βρήκε  στα Γρεβενά, στην πόλη των μανιταριών και των μαμούθ και δεν αφήσαμε την  ευκαιρία να γευματίσουμε με ποικιλίες μανιταριών   και να περιδιαβούμε  στα αξιοθέατα, όπως την Πλατεία Αιμιλιανού και την Πλατεία Ελευθερίας με το περίφημο Ρολόι, που αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της πόλης.

Ο δρόμος της επιστροφής μας φάνηκε πολύ σύντομος, συζητώντας για το τριήμερο της εκδρομής, ανταλλάσσοντας απόψεις και κυρίως ζητώντας από το Τ.Σ. την διοργάνωση τουλάχιστον μιας ακόμη εκδρομής      μέχρι το τέλος του 2019..

Ο πρόεδρος και τα μέλη του Τ.Σ. ευχαριστούμε τους εκδρομείς  για την συμμετοχή τους και για την συνεργασία τους ώστε η εκδρομή να πετύχει  και  να θυμόμαστε μόνο τα καλά,  αφήνοντας  πίσω τις τυχόν κακές στιγμές.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια