ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εμβολιασμοί - Οδηγίες




ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το ισχύον Εθνικό Πρόγραμμα  Εμβολιασμών Ενηλίκων συστήνεται στα μέλη μας και στα συγγενικά τους πρόσωπα  να ακολουθήσουν τουλάχιστον τις παρακάτω οδηγίες 


Εμβόλιο γρίπης

Χορηγείται σε άτομα που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου ή έχουν ηλικία άνω των 60 ετών ή  παρουσιάζουν επιβαρυντικούς παράγοντες ή χρόνια νοσήματα
Η 1η δόση γίνεται στα τέλη ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ έως και τις αρχές ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ και η 2η  επαναληπτική δόση στα τέλη ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ έως και το 1ο Δεκαπενθήμερο του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

Εμβόλιο έρπητα ζωστήρα

Η δόση εμβολίου έρπητα ζωστήρα γίνεται άπαξ και συστήνεται για ενήλικες ηλικίας ≥ 60 ετών.  Άτομα ηλικίας ≥60 ετών με ανοσοκαταστολή μπορούν να εμβολιαστούν αν η κατάστασή τους δεν αποτελεί αντένδειξη. - Ειδικότερα ασθενείς οι οποίοι πρόκειται να λάβουν ανοσοκατασταλτική θεραπεία, πρέπει να εμβολιαστούν τουλάχιστον ένα μήνα πριν την έναρξη της αγωγής.

Εμβόλιο πνευμονιόκοκου


Ο πνευμονιόκοκκος είναι η πιο συχνή αιτία πνευμονίας, ενώ παράλληλα αποτελεί την κύρια αιτία θανατηφόρου μηνιγγίτιδας.
Συστήνεται για την προφύλαξη από την πνευμονία και τις σοβαρές επιπλοκές της και γίνεται άπαξ σε ενήλικες ≥65 ετών ή που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε  να επικοινωνείτε με το γιατρό που σας παρακολουθεί ή με τον συνεργαζόμενο με το  Παράρτημα Θεσσαλονίκης/ΕΑΑΑ, ιατρό κ. Γκουρνέλη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια