ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

efka.gov.gr: Άνοιξε η ηλεκτρονική αίτηση συνταξιούχων στον ΕΦΚΑ για τα αναδρομικά

Η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) έθεσε από τη Δευτέρα (22/10) σε λειτουργία την εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεως που αφορά στις μειώσεις που έχουν εφαρμοστεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4051/2012 και του άρθρου πρώτου παρ. ΙΑ υποπαρ. ΙΑ.5 και υποπαρ. ΙΑ.6 του ν. 4093/2012 στην κύρια και την επικουρική σύνταξη (αναδρομικά).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα, η εν λόγω αίτηση θα απευθύνεται προς τις περιφερειακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή τους τομείς επικουρικής ασφάλισης του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), από όπου λαμβάνει ο συνταξιούχος την κύρια/επικουρική σύνταξη και αποσκοπεί πρωτίστως στη διευκόλυνση των ενδιαφερομένων και στην αποφυγή σώρευσης αιτήσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες πληρωμών συντάξεων.
Η online εφαρμογή είναι διαθέσιμη στον διαδικτυακό ιστότοπο του ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr), στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες για συνταξιούχους.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κυρίαρχος προσανατολισμός του φορέα παραμένει η συνεχής και διαρκής βελτίωση των υπηρεσιών και των παροχών του προς τους πολίτες και η απλούστευση των διαδικασιών.
Ενέργειες που πρέπει να γίνουν
 α.   Είσοδος στο (www.efka.gov.gr), υπηρεσίες για συνταξιούχος.
 γ.  Συνέχεια στο TAXIS NET τοποθέτηση κωδικών taxis.
 δ.  Ένδειξη ΑΑΔΕ εξουσιοδότηση, πατάμε εξουσιοδότηση.
 ε.  Σύνδεση χρήστη μέσω TAXISNET τοποθέτηση ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και κωδικού που υποδεικνύει.
 στ. Εμφανίζεται η αίτηση με όλα τα στοιχεία συμπληρωμένα
  ζ.  Προσθέτουμε στην πρώτη παράγραφο τον φορέα που για τους στρατιωτικούς συνταξιούχους  είναι το ΓΛΚ και τον αριθμό μητρώου σύνταξης.
  η.  Στις παρατηρήσεις προσθέτουμε . ΕΠΙΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΟΜΟΥΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΑΠΟ 1/1/2013.
  θ.  Τέλος πατάμε αποστολή και η αίτηση αποστέλλεται δίνοντας μας και αριθμό πρωτοκόλλου. 
  ι.   Προχωράμε στην εκτύπωση της αίτησης.
πηγή efka.gov.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια