ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αιμοδοσία
Καλούνται τα Μέλη του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης να συμμετάσχουν στην αιμοδοσια σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, αρκεί να δηλώσουν τον κωδικό 14111 που ανήκει στην ΕΑΑΑ. Χάρισε 5 λεπτά από τον χρόνο σου! Χάρισε ζωή!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Ορφανικά και Προαιρετικά Μέλη της ΕΑΑΑ,
οι ανάγκες σε αίμα είναι πολύ μεγάλες ιδιαίτερα εν όψει της θερινής περιόδου. Η τράπεζα αίματος  ΕΑΑΑ, εξυπηρετεί  τα Μέλη της και τα μέλη των οικογενειών τους, που φθάνουν τις 70.000 άτομα, έτσι, για την κάλυψη των αναγκών όλων μας, απαιτείται σημαντική αύξηση των μονάδων αίματος αυτής.
Η Ε.Α.Α.Α., απευθύνει έκκληση σε όλες και όλους να συνδράμουν στην προσπάθειά της για μια δυνατή Τράπεζα Αίματος, ικανή να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των Μελών, λαμβάνοντας δε υπόψη ότι σε σημαντικό πλήθος των Μελών δεν επιτρέπεται η αιμοδοσία λόγω ηλικίας, προτρέπει τα μέλη των οικογενειών αυτών, να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, στον κωδικό 14111
Επιτυχής θεωρείται μία αιμοδοσία όταν συγκεντρωθούν τουλάχιστον είκοσι (20) μονάδες αίματοςΑν δεν επιτευχθεί ο ελάχιστος αριθμός μονάδων, η Υπηρεσία Αιμοδοσίας του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ» δύναται να αναστείλει τις οργανωμένες αιμοδοσίες στο χώρο της ΕΑΑΑ, με σοβαρό κίνδυνο διακοπής λειτουργίας και της Τράπεζας Αίματος της Ένωσης.
Στην επαρχία, το αίμα δίνεται στα κατά τόπους Κρατικά Νοσοκομεία, δηλώνοντας «υπέρ Τράπεζας Αίματος ΕΑΑΑ – κωδικός 14111».
Σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ., οι μονάδες αίματος της Τράπεζας διατίθενται στις κατωτέρω σοβαρές περιπτώσεις και με την προϋπόθεση αυτές να αντικατασταθούν εντός τεσσάρων (4) μηνών, με μέριμνα του περιβάλλοντος των ληπτών :
  • –   Εγχειρήσεις ανοικτής καρδιάς
  • –   Εγχειρήσεις σοβαρών  περιστατικών
  • –   Σοβαρά τροχαία ατυχήματα
  • –   Στους καρκινοπαθείς και
  • –   Σοβαρές περιπτώσεις ασθενειών
Εκ της ΕΑΑΑ
πηγήhttp://eaaa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια