ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πανόραμα Πελοποννήσου

 

Ερμής του Πραξιτέλους, η επιτομή του κάλους 

Με τις καλύτερες εντυπώσεις επέστρεψαν τα 80 περίπου μέλη και φίλοι του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ,   που συμμετείχαν στην 6ήμερη  εκδρομή που οργάνωσε το Δ.Σ του Παραρτήματος,  σε δύο groups με προορισμό το γύρο της Πελοποννήσου.

 Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τα πιο σημαντικά μνημεία, οικισμούς, γραφικές πόλεις και  κάστρα, αλλά και φυσικές ομορφιές, βουνά και δάση, πανέμορφες παραλίες και δαντελωτές ακτές της Πελοποννήσου.

Καλάβρυτα – Αγ. Λαύρα – Πάτρα -  Αρχαία Ολυμπία – Ανδρίτσαινα-Καλαμάτα Μεσσηνιακή Μάνη  - Μονεμβασιά – Σπάρτη - Μυστράς – Ορεινή Αρκαδία Επίδαυρος - Μυκήνες – Ναύπλιο.

Κάθε προορισμός είχε να επιδείξει μια λαμπρή  ιστορική πορεία και μοναδική φυσική ομορφιά.

Οι συμμετέχοντες επιστρέφοντας στη Θεσσαλονίκη έφεραν  μαζί τους υπέροχες αναμνήσεις και έδωσαν ραντεβού για την επόμενη εκδρομή.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εκδρομής τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Το Δ.Σ.  του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης διαπίστωσε για άλλη μια φορά, τον ρόλο που παίζουν τέτοιες εξορμήσεις στην επίτευξη της δημιουργίας στενότερων σχέσεων μεταξύ των μελών και όσο  οι συνθήκες το επιτρέπουν,  επιδιώκει την διοργάνωση ανάλογων  μαζικών εκδηλώσεων.

Η πιο σημαντική στιγμή στη διάρκεια της εκδρομής, ήταν η κατάθεση στεφάνου από τον  Πρόεδρο  κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗ, και ο Εθνικός Ύμνος, στον ματωμένο λόφο των Καλαβρύτων, όπου  οι Γερμανοί το 1943 εκτέλεσαν όλους τους άνδρες πάνω από 14 ετών και έκαψαν τα πάντα...


Η ξενάγηση στους αρχαιολογικούς χώρους ( Μυκήνες, Ολυμπία,Επίδαυρος)
                                                   πλήρης και ενδιαφέρουσα




 

 



Η μετακίνηση με τον οδοντωτό, ξεχωριστή εμπειρία




 

 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια