ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκδρομή στη Κέρκυρα


 

Σας ενημερώνουμε ότι το Τοπικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΑ διοργανώνει τριήμερη Εκδρομή στη Κέρκυρα από 27/4/2022 μέχρι 29/4/2022

                                    ΚΕΡΚΥΡΑ -ΒΕΝΕΤΣΙΑΝΙΚΟ ΡΟΜΑΝΤΖΟ

1η ημέρα Θεσσαλονίκη Κέρκυρα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στα γραφεία μας και αναχώρηση για την Κέρκυρα. Άφιξη στην Ηγουμενίτσα ,επιβίβαση στο πλοίο και άφιξη στο νησί των Φαιάκων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και στη συνέχεια αναχώρηση για το γραφικό και κοσμοπολίτικο Κανόνι, που προσφέρει μια μαγευτική θέα προς το Ποντικονήσι και  τη μονή Βλαχερνών του 17ου αιώνα. Από εκεί μπορούμε να επισκεφτούμε από το μονοπάτι τη Μονή Βλαχερνών και με καραβάκια το  Ποντικονήσι  με  το μοναστήρι του Παντοκράτωρα.  Στη συνέχεια θα καταλήξουμε στη πλατεία Σπιανάδα για να απολαύσουμε το περίπατό μας στη μοναδικής αρχιτεκτονικής και ομορφιάς πλατεία. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό και καφέ. Αμέσως μετά τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στα ξακουστά καντούνια με τη συνοδεία της αρχηγού μας.

2η ημέρα Κέρκυρα- Αχίλλειο-Ξενάγηση  Πόλης-Casa Parfente.

Πρωινό και αναχώρηση για το Αχίλειο, το μεγαλοπρεπές παλάτι με τους πλούσιους κήπους και τη θαυμάσια θέα. Στη συνέχεια μετάβαση στη πόλη για την ξενάγησή της.  Θα επισκεφτούμε τον Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, την πλατεία Σπιανάδα, την πλατεία Λιστόν και το παλαιό φρούριο που είναι βυζαντινής κατασκευής του 8ου μχ αιώνα. Επίσης θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο το οποίο στέγαζε το ιστορικό θέατρο  SAN GIACOMO και το κτίριο της Ιωνίας Βουλής και Ακαδημίας. Τέλος θα επισκεφτούμε το ιδιότυπο μουσείο CASA PARFENTE , ένα αρχοντικό του 19ου αιώνα το οποίο ζωντανεύει και διηγείται την ιστορία του.  Ελεύθερος χρόνος στα γραφικά σοκάκια της πόλης. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση στη πόλη.

3η ημέρα Κέρκυρα - Παλαιοκαστρίτσα- wine- oil- tasting στο Κτήμα Θεοτόκη.

Πρωινό και αμέσως θα αναχωρήσουμε για την περίφημη Παλαιοκαστρίτσα, την πιο διάσημη ίσως περιοχή του νησιού, όπου σύμφωνα με κάποιους μελετητές ταυτίζεται με την ομηρική πόλη των Φαιάκων. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Μεγάλη εντύπωση θα μας προκαλέσουν οι αγιογραφίες και οι εικόνες καθώς και τα οστά μιας γιγαντιαίας φάλαινας, που φυλάσσονται στο μοναστήρι. Συνεχίζουμε για το χωριό Κρήνη για να δούμε το Βυζαντινό Φρούριο Αγγελόκαστρο, κτίσμα του 13ου αιώνα. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Κτήμα Θεοτόκη. Το Κτήμα Θεοτόκη, εκτάσεως 1200 στρεμμάτων, βρίσκεται στην πανέμορφη τοποθεσία Λιβάδι του Ρόπα στην Κέρκυρα και ο αμπελώνας του είναι περιτριγυρισμένος από δάση με πεύκα και αρχαίους ελαιώνες. Η οικογένεια Θεοτόκη είναι μία από τις πιο παλιές οικογένειες στην Ελλάδα και το κτήμα Θεοτόκη ανήκει στην οικογένεια για πολλές γενιές. Θα περιηγηθούμε στις εγκαταστάσεις και το κελάρι του οινοποιείου με λεπτομερή περιγραφή της παραγωγής κρασιού και ελαιολάδου. Η περιοδεία ολοκληρώνεται με μια προαιρετική  γεύση από τα κρασιά και το λάδι της εταιρείας ( τιμή 5€ / άτομο ). 

Στη συνέχεια μετάβαση στο λιμάνι και επιβίβαση για Ηγουμενίτσα. Στάση στα Ιωάννινα για γεύμα και αναχώρηση για Θεσσαλονίκη.

Τιμή συμμετοχής 130 Ευρό το άτομο.

Στην τιμή περιλαμβάνονται 

Διαμονή στο Ξενοδοχείο Pontikonisi με πρωινό καθημερινά.

Λεωφορεία Υπερυψωμένα Πολυτελείας

Ακτοπλοικά εισητήρια Ηγουμενίτσα -Κέρκυρα-Ηγουμενίτσα.

Ξεναγήσεις πόλης και περιηγήσεις επισκέψεις.

Αρχηγός -συνοδός.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνονται 

Φόροι διαμονής (1,5 Ευρό το δωμάτιο ανά διανυκτέρευση)

Γεύματα , δείπνα

Είσοδοι σε μουσεία ή θεάματα και διασκεδάσεις.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 10/4/2022 με προκαταβολή 50 ευρό το άτομο και εξόφληση 2ημέρες πριν την αναχώρηση.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια