ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Πενθήμερη Εκδρομή Μονακό-Μασσαλία -Βαρκελώνη

         



  Από το παράρτημα προγραμματίζεται εκδρομή ως ακολούθως                   

                                  Πενθήμερη Εκδρομή Μονακό-Μασσαλία -Βαρκελώνη 

                                                    26-30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

1η μέρα  Γένοβα -Μονακό -Νίκαια - Κάννες -Μασσαλία (400 χιλ)

26/7/2022 ξημερώματα συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης για πτήση προς Γένοβα.

Άφιξη νωρίς το πρωί και επιβίβαση στα λεωφορεία μας. Πρώτη στάση θα είναι η επίσκεψη στο Πριγκιπάτο του Μονακό . Στην πανοραμική περιήγηση θα δούμε το παλάτι των Μονεγάσκων, τον επιβλητικό καθεδρικό ναό της Παναγίας και τέλος όσοι επιθυμούν θα επισκεφθούν το Ωκεανογραφικό Μουσείο του ΖΑΚ ιβ Κουστό με τα 4000 είδη ψαριών. Μία μικρή βόλτα στους δρόμους του πριγκιπάτου και αναχώρηση για τη Νίκαια. Στη πανοραμική ξενάγηση της πόλης θα δούμε τον υπέροχο παραλιακό δρόμο της πόλης , την πλατεία Μασενά, την βιβλιοθήκη της πόλης, το ACROPOLIS    (συνεδριακό κέντρο )και θα καταλήξουμε στο λόφο Σιμιεζ εκεί όπου ξεκίνησε η ιστορία της πόλης.Χρόνος για καφέ. Στη συνέχεια αναχώρηση για Κάννες. άφιξη και περιήγηση στη πόλη με την ένδοξη ιστορία. Σήμα κατατεθέν της πόλης  ΤΟ ΠΑΛΆΤΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΆΛ ΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ και η οδός ΚΡΟΥΑΖΕΤ ένας από τους πιο διάσημους δρόμους του κόσμου. Στη συνέχεια μετάβαση στη ΜΑΣΣΑΛΙΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα Μασσαλία -Αβινιόν-Γιρόνα -Βαρκελώνη (547 χιλ)

Πρωινό και σύντομη ξενάγηση στη Μασσαλία. Θα επισκεφτούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης όπως παλαιό λιμάνι, τη Βασιλική  Notre-Dame-de-la-Garde basilica και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την ΑΒΙΝΙΟΝ , στην επαρχία Προβηγκίας και ανάμεσα της κυλάει ο Ροδανός ποταμός, που ήταν κάποτε τα σύνορα της Γαλλίας και της  Ρωμαικής Αυτοκρατορίας.Απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τη Μασσαλία και βρίσκεται πάνω σε σταυροδρόμι αυτοκινητοδρόμων που οδηγούν στο εσωτερικό της Γαλλίας και στην Ισπανία. Η Αβινιόν είναι γνωστή από την ιστορία ως η πόλη επτά (7) παπών Γαλλικής καταγωγής κατά την περίοδο 1309-1377. Εκεί θα δούμε το επιβλητικό παλάτι των παππών και τη μισογκρεμισμένη γέφυρα στο Ροδανό ποταμό. Αμέσως μετά συνεχίζουμε για την πόλη Γιρόνα όπου θα θαυμάσουμε τον καθεδρικό ναό της Παναγίας με το μεγαλύτερο κλίτος γοτθικού ναού στον κόσμο. Επίσης θα περπατήσουμε στο εβραϊκό προάστιο, ένα από τα καλύτερα διατηρημένα στην Ευρώπη όπου μένανε οι σεφαρδιτες, οι εβραίοι της Ισπανίας μέχρι το 1492! Η Girona με το ποτάμι της τον όναρ και τα πανέμορφα ζωγραφιστά σπιτάκια στις όχθες του ποταμού που θυμίζουν Φλωρεντία!Φαγητό και αναχώρηση για τη Βαρκελώνη. Άφιξη νωρίς το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα Βαρκελώνη.

Πρωινό και θα γνωρίσουμε τη Βαρκελώνη με την πρώτη μας περιπατική ξενάγηση .Θα ξεκινήσουμε από το ιστορικό κέντρο, την γοτθική συνοικία, γνωστή ως Barrio gotico, με τα πανέμορφα πέτρινα σοκάκια και σήμα κατατεθέν της τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της αγίας Ευλαλίας. Θα περπατήσουμε στον εμπορικό δρόμο Porta del Angel. Στη συνέχεια  θα περπατήσουμε στην ομορφότερη και ακριβότερη λεωφόρο της Βαρκελώνης την Paseo de Grecia. Χρόνος για καφέ και γεύμα και στη συνέχεια θα θαυμάσουμε τα δύο (2) διασημότερα σπίτια του μεγάλου αρχιτέκτονα Antonio Gaudi, το Casa Battio και Casa Mila καθώς και σπίτια των καλύτερων αρχιτεκτόνων της εποχής. Το απόγευμα προεραιτική επίσκεψη στο περίφημο στάδιο Camp Nou στο οποίο θα μπορέσουμε να ξεναγηθούμε στους χώρους του. Υπόλοιποι ελεύθεροι στη Βαρκελώνη.Το βράδυ όσοι επιθυμούν μπορούν να παρακολουθήσουν Flamenco στην πατρίδα του.

4η μέρα Βαρκελώνη 

Η πρωινή μας ξενάγηση θα αρχίσει από τον επιβλητικό ναό της Sagrada Familla, το σημαντικότερο έργο του Gaudi που είναι και το ποιο επισκέψιμο μνημείο της Βαρκελώνης. Θα συνεχίσουμε προς το Ολυμπιακό χωριό, το Ολυμπιακό λιμάνι και την barceloneta, το παλιό ψαροχώρι με τις πανέμορφες παραλίες . Θα περάσουμε από την μεγαλύτερη και εμπορικότερη πλατεία-την Plaza Cataluna- και θα φθάσουμε στον πασίγνωστο πεζόδρομο Las Rambas, με την αγορά των λουλουδιών. Συνεχίζοντας στην Rambias , θα δούμε την βρύση καναλέτας. Περπατώντας θα δούμε την Plaza Real και στο τέλος του πεζόδρομου το πελώριο άγαλμα του Κολόμβου. Η επόμενη στάση μας είναι το Ισπανικό χωριό, μια μικρογραφία της Ισπανίας που κατασκευάστηκε για την παγκόσμια έκθεση του 1929. Γεύμα και λίγη ξεκούραση. Το απόγευμα ξενάγηση στην άλλη Βαρκελώνη. Θα δούμε το περίφημο Parque guel που έχει ανακηρυχθεί παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Επόμενη στάση τα στενάκια της συνοικίας EL BORN . Στη συνέχεια θα δούμε το HOSPITAL SANT PAU , το μεγαλύτερο μοντερνιστικό συγκρότημα του κόσμου και θα καταλήξουμε στον λόφο Montjulk, όπου θα θαυμάσουμε το μαγικό συντριβάνι , ένα πρόγραμμα φωτός νερού και μουσικής. 

5η μέρα Βαρκελώνη -Μονσεράτ -Τεράσα -πτήση επιστροφής.

Πρωινό και αναχώρηση για το όρος Μονσεράτ που είναι το πιο εντυπωσιακό φυσικό πάρκο και πολιτιστικό μέρος. Βρίσκεται 50 χιλιόμετρα έξω από τη Βαρκελώνη και αποτελεί έκπληξη για κάθε τουρίστα. Εκεί θα δούμε το Αβαείο των Βενεδεκτίνων που είναι κτισμένο ανάμεσα από τους τεράστιους βράχους του βουνού. . Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη βασιλική του Μονσεράτ για να δούμε τη Μαύρη Παναγία , προστάτιδα της καταλονίας. Ελεύθερος χρόνος και έπειτα θα αναχωρήσουμε για την Τεράσα η οποία συμμετείχε σημαντικά στη βιομηχανική ανάπτυξη της Καταλονίας . Βρίσκεται μόλις 30 χιλιόμετρα από την Βαρκελώνη. Θα δούμε το συγκρότημα των Βησιγότθων La seu d egara ένα από τα καλύτερα διατηρημένο ανά τα χρόνια εκκλησιαστικό συγκρότημα. Συνεχίζουμε για το κάστρο VALPARADIS που μετέπειτα μετατράπηκε σε αρχοντικό και σήμερα φιλοξενεί το μουσείο TERRASSA. Ελεύθερος χρόνος στη πόλη για φαγητό και καφέ και στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για Βαρκελώνη. Το βράδυ ελεύθεροι για τελευταία βόλτα , δείπνο και στη συνέχεια μετάβαση στο αεροδρόμιο για πτήση επιστροφής αργά το βράδυ.

Τιμή συμμετοχής  570 Ε κατά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο.

Επιβάρυνση μονόκλινου 160 Ε. Παιδί 2-12 σε τρίκλινο 470 Ε

Στην τιμή περιλαμβάνονται 

Αεροπορικά εισητήρια Θεσσαλονίκη-Γένοβα- με ναυλωμένη πτήση AEGEAN AIRLINES

Αεροπορικά εισητήρια Bαρκελώνη -Θεσσαλονίκη με ναυλωμένη πτήση AEGEAN AIRLINES

Φόροι Αεροδρομίων

Αποσκευή 23 κιλών και χειραποσκευή 8 κιλών κατά άτομο

Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* με πρωινό. Στη Βαρκελώνη στο συγκρότημα sercotel Porta Barcelona ή παρόμοια.

Αρχηγό συνοδό.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία , διασκεδάσεις , θεάματα.

Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων και φόροι διαμονής (περίπου 3Ε ανά διανυκτέρευση)

Ασφάλεια COVID -19 (προαιρετικά 15 Ε)

Τρόπος πληρωμής

Προκαταβολή 100 Ε με τη δήλωση και έως 30 Μαίου

1η Δόση 250 Ε έως 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

Εξόφληση 220 Ε έως 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια