ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τους Πεσόντες Ήρωες Αεροπόρους, Γεώργιο Ταγκαλάκη και Χαράλαμπο Νεοχωρίτη.


 Την Κυριακή 26-6-2022 πραγματοποιήθηκε στη θέση «Πάτημα» του όρους Βόρας (Καϊμακτσαλάν) εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους  πεσόντες ήρωες αεροπόρους Υποσμηναγούς, Γεώργιο  Ταγκαλάκη και Χαράλαμπο Νεοχωρίτη οι οποίοι σκοτώθηκαν στις 23 Ιουνίου 1947. Εκτελούσαν πολεμική αποστολή τακτικής αναγνωρίσεως με αεροσκάφος Harvard της Αεροπορικής Βάσεως Σέδες όταν αυτό, χτυπημένο από αντιαεροπορικά πυρά, προσέκρουσε στο έδαφος και συνετρίβη.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Θεία Λειτουργία και ακολούθησε μνημόσυνο στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια τελέστηκε τρισάγιο στο μνημείο των πεσόντων αεροπόρων, ομιλία  και κατάθεση στεφάνων.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Ιορδάνης Τζαμτζής , ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο Στρατηγός Αριστείδης Ηλιόπουλος, διοικητής της  ΙΙ  Μηχανοκίνητης Μεραρχίας  Πεζικού στην Έδεσσα και ο Αστυνομικός Διευθυντής Πέλλας  κ Πέτρος Περδικάτσης.

Την ομιλία έκανε ο Ασμχος ε.α. Παντελής Κωτίδης απόφοιτος του τμήματος Ιστορίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτριος Γιάννου, ο οποίος με τα μέσα του Δήμου συνέβαλλε καθοριστικά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Στεφάνι για την ΕΑΑΑ κατέθεσε ο πρόεδρος της ΕΑΑΑ/Παραρτήματος Θεσσαλονίκης, Ασμχος, ε.α. Αθανάσιος Δανιηλίδης.  

Την ΠΑ εκπροσώπησε ο διοικητής της 350ΠΚΒ Σμχος (Ι) Αντώνιος Τσαλαμπούνης ο οποίος κατέθεσε στεφάνι.

Στεφάνια επίσης κατέθεσαν ο εκπρόσωπος του ΣΑΣΙ, Σμχος ε.α. Ιωάννης Τενζέρης και ο αντιπρόεδρος του ΣΑ/ΣΤΥΑ, Σμχος ε.α. Κων/νος Αγγελόπουλος.

Ξεχωριστή, όπως κάθε χρόνο, ήταν αυτή τη φορά, η παρουσία της μιας αδελφής του Γεωργίου Ταγκαλάκη, Ασπασίας, καθώς η άλλη αδελφή, Γιούλα, έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο. Με τη φροντίδα των δύο αδελφών χτίστηκε το εξωκλήσι του Αγ. Γεωργίου καθώς και το μνημείο. Με το χαμόγελο στα χείλη και τη ζωντάνια εφήβου η κ. Ασπασία Ταγκαλάκη παρέθεσε τον καφέ και έδωσε την ψυχή της φροντίζοντας τους παρευρισκόμενους. Με ιδιαίτερη αξία και σημασία η ευχή της, όπως είναι αποτυπωμένη και στο μνημείο.

Ποτέ πια Πόλεμος! Ποτέ πια εμφύλιος Πόλεμος!

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών μέλη του ΔΣ της κεντρικής ΕΑΑΑ καθώς και δεκάδες μέλη της Ένωσης τα οποία κατέφθασαν με δυο λεωφορεία, ένα από την Αθήνα και ένα από τη Θεσσαλονίκη.

Η οργάνωση της εκδήλωσης έγινε από την ΕΑΑΑ/Παράρτημα Θεσσαλονίκης  σε συνεργασία με τις αδελφές Ταγκαλάκη.

Ο πρόεδρος, Απτχος (Ι) ε.α. Κων/νος Τζαβέλλας, και το ΔΣ της ΕΑΑΑ αισθάνονται την ανάγκη να συγχαρούν  δημόσια και να ευχαριστήσουν τον πρόεδρο της ΕΑΑΑ/ Παρ. Θεσσαλονίκης Αθανάσιο Δανιηλίδη, τα μέλη του ΔΣ και ιδιαίτερα τις συζύγους τους για την άψογη οργάνωση και πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια