ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Αεροπορική Επιθεώρηση Αφιερωμένη στα Εκατό Χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία (Αύγουστος 2022). 12 Αυγούστου, 2022 9:57 πμ

 


Κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος (Αύγουστος 2022) της Αεροπορικής Επιθεώρησης αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Το τεύχος ανοίγει με το άρθρο του Καθηγητή Ιάκωβου Μιχαηλίδη για το χρονικό της Μικρασιάτικης Εκστρατείας και συνεχίζεται με αυτό του Δρ. Δημητρίου Μαλέση για τη μεγάλο-ιδεατική πολιτική του Ελευθέριου Βενιζέλου και τη Μικρασιατική Εκστρατεία.

Ακολουθούν τα άρθρα του Αντισμήναρχου Αλέξανδρου Καρυτινού για το ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας στις πολεμικές επιχειρήσεις στη Μικρά Ασία και το άρθρο του υποψήφιου διδάκτορα Μανώλη Πέπονα για τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς της Κιουτάχειας τον Ιούνιο του 1921.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Διονύσιος Τσιριγώτης περιγράφει τη μάχη στο Δορύλαιο και τις επιχειρήσεις πέρα από το Σαγγάριο και ο Υποστράτηγος Δρ. Αναστάσιος Πολύχρονος τη Μάχη στο Αλή Βεράν.

Την επιστημονική θεματική του τεύχους συμπληρώνει το άρθρο του Ταξίαρχου Μιχάλη Πλουμή για τις στρατηγικές στον υβριδικό πόλεμο.

Δείτε το τελευταίο τεύχος της “Αεροπορικής Επιθεώρησης” πατώντας ΕΔΩ

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια