ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Eπετειακή Eκδήλωση στο όρος Γράμμος και Τρισάγιο από την ΕΑΑΑ στη μνήμη του Σμηναγού (Ι) Παντελή Γκέλη



 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος την 28η Αυγούστου η Επετειακή Εκδήλωση στο όρος Γράμμος που οργανώθηκε από την ΕΑΑΣ. Η ΕΑΑΑ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της ΕΑΑΣ παρέστη, όπως κάθε χρόνο, στην εκδήλωση για την απότιση φόρου τιμής σε εκείνους που έπεσαν στο καθήκον.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και το Τρισάγιο, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στη Βούρμπιανη, ακολούθησε Αρχιερατικό Μνημόσυνο, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κόνιτσας κ.κ. Ανδρέα.

Η σεμνή τελετή ξεκίνησε με την έπαρση της Σημαίας στο χώρο του Ηρώου των Πεσόντων της Βούρμπιανης. Η κεντρική ομιλία, πραγματοποιήθηκε από τον Υπγο ε.α. Μπολώση Χρήστο ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν ο Προέδρος  της ΕΑΑΣ/Παραρτήματος Ιωαννίνων Σχης (ΠΖ) ε.α. Δημήτριος Καλησπεράτης, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ, Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής, ο Προέδρος της ΕΑΑΑ, Απτχος ε.α. Κωνσταντίνος Τζαβέλλας και ο Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Κων/νος Μπογδάνος. Αναγνώσθηκε επίσης επιστολή της Βουλευτού Ιωαννίνων (ΝΔ) κ. Μαρίας- Αλεξάνδρας Κεφάλα.  Στον χαιρετισμό του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, αναφέρθηκε στον μεγάλο απόντα των εκδηλώσεων, τον αείμνηστο Στρατηγό Κόρκα Κων/νο.

Στεφάνι κατέθεσαν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΣ, ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΑΑΑ, ο Βουλευτής Α’ Αθηνών κ. Κων/νος Μπογδάνος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ιωαννίνων, Εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Αξιωματικών Σωμάτων Ασφαλείας και της Ένωσης Αποστράτων της τέως Χωροφυλακής – Αστυνομίας Ν. Ιωαννίνων και εκπρόσωποι οργανώσεων.

Μετά την εκδήλωση τα μέλη της ΕΑΑΑ μετέβησαν στην Κόνιτσα προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον πεσόντα, εκτελώντας διατεταγμένη πτήση με αεροσκάφος Mirage-2000EG, Σμηναγό (Ι) Παντελή Γκέλη. Στον ανδριάντα, του φονευθέντος Σμηναγού, στις 14/4/2006, τελέστηκε σε συνεργασία με την οικογένεια του, τρισάγιο παρουσία  του Δημάρχου της πόλεως, κ. Εξάρχου Νικόλαου και  κατάθεση στεφάνου από τον Πρόεδρο της ΕΑΑΑ.

Στην εκδήλωση από το ΔΣ της ΕΑΑΑ, εκτός του προέδρου, συμμετείχαν επίσης ο Διευθύνων Σύμβουλος, Ασμχος (ΤΜΑ) ε.α. Κωνσταντίνος Αναγνωστάκης και ο υπεύθυνος του πνευματικού κέντρου, Σμχος (ΤΤΗ) ε.α Δημήτριος Φαλτάιτς.

πηγή eaaa.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια