ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Επίσκεψη Υφυπουργού κ. Καλαφάτη

 

Ο Υφυπουργός  Εσωτερικών αρμόδιος  για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ , επισκέφθηκε την Τετάρτη 23  Νοε 2022, τα γραφεία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης  της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας, κάνοντας αποδεκτή σχετική πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος του Παραρτήματος  Ασμχος (ΤΥΜ) ε.α. κ. ΑΘΑΝ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ.

Ο κ. ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ  καλωσορίζοντας τον κ. Υφυπουργό, τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης και επεσήμανε ότι η επίσκεψη του  αυτή είναι  ιδιαίτερα  τιμητική και σημαντική για το Παράρτημα Θεσσαλονίκης και για τα  ε.α. μέλη.

Αναφορικά με τα προβλήματα που μας απασχολούν 

Ζητήθηκε από τον κ. Υφυπουγό να υποστηρίξει την κατάργηση της κράτησης του νόμου 4093/12 από τα μετοχικά ταμεία για να αρθεί η αδικία που υπάρχει σχετικά με τους νέους συνταξιούχους. 

 Επίσης του ζητήθηκε να υποστηρίξει την αύξηση έστω και μερικώς των συντάξεων των συναδέλφων που έχουν θετική προσωπική διαφορά,  οι οποίοι φαίνεται ότι δεν θα λάβουν ποτέ αύξηση όσο ζουν. 

Ακόμη επισημάνθηκε το πρόβλημα λειτουργίας του 424ΓΣΝΕ και του προτάθηκε να γίνουν απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία και σε αυτό το νοσοκομείο. 

Παίρνοντας  τον λόγο ο  κ. Υφυπουργός τόνισε την ιδιαίτερη εκτίμηση που τρέφει προς τους αποστράτους, αναγνωρίζοντας την σημαντική προσφορά τους προς την Πατρίδα, όσο ήταν ε.ε. αλλά και τη βεβαιότητα του ότι εφόσον χρειαστεί θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή.

Ο κ. Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα προωθήσει τα θέματα στους αρμόδιους υπουργούς, λαμβάνοντας υπόψη και τις θέσεις του Συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων Στρατού, Ναυτικού  και Αεροπορίας. θα τα υποστηρίξει και σύντομα θα έχουμε ενημέρωση για την πρόοδο τους και εάν είναι δυνατή η ικανοποίηση τους.  

Ο κ. ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ  πέρα από τα θέματα των αποστράτων αναφέρθηκε και στα αναπτυξιακά έργα που εκτελούνται  στην Βόρειο  Ελλάδα και  στην πορεία των  εθνικών θεμάτων.

Ακολούθησε ένας εποικοδομητικός διάλογος,  για την τρέχουσα επικαιρότητα και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών, μεταξύ του κ. Υφυπουργού  και του Προέδρου του Παραρτήματος.












 

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια