ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διοργάνωση Εκδρομής για Ανατολική Ρωμυλία Ελληνιστικές Πολιτείες.

 




Διοργανώνεται 5νθήμερη εκδρομή  στην Βουλγαρία -Ανατολική Ρωμυλία από 18/4/23 μέχρι 22/4/23

με σκοπό επίσκεψη σε πολλά Ελληνικά μέρη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η μέρα Θεσσαλονίκη -Σόφια -Φιλλιπούπολη

Συγκέντρωση το πρωί και αναχώρηση για Σόφια. Στη Σόφια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νιέφσκι, τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας,  το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο και φυσικά το Εθνικό Μουσείο όπου φιλοξενούνται τα εκπληκτικότερα ίσως χρυσά αντικείμενα της αρχαιότητας. Χρόνος για γεύμα(εξ ιδίων) και αναχώρηση για Φιλλιπούπολη. Άφιξη μια πρώτη γνωριμία με τη πόλη και στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2η μέρα Φιλλιπούπολη -Μπουργκάς -Μεσήμβρια

Πρωινό και αμέσως θα ξεκινήσουμε τη περιήγηση στη πόλη με την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική από την εποχή της Βουλγαρικής Αναγέννησης. Άλλωστε ορισμένα από τα σπίτια έχουν μετατραπεί σε μουσεία.Στην παλιά πόλη είναι το εθνογραφικό μουσείο, το μουσείο της αναγέννησης το ρωμαϊκό αμφιθέατρο ,ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Θα περπατήσουμε στο μεγάλο πεζόδρομο, όπου εκτός από τα παλιά Ελληνικά αρχοντικά , θα δούμε το άγαλμα του Φιλλίπου ,το ρωμαϊκό στάδιο, το αρχοντικό του Αργύρη Κουγιουμτζόγλου . Ελεύθερο χρόνο για καφέ και μη ξεχάσουμε τις διάσημες κρέμες από τριαντάφυλλο στο τοπικό πρατήριο του εργοστασίου. Στη συνέχεια αναχώρηση για το Μπουργκάς τη πατρίδα του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Βάρναλη. Θα έχουμε χρόνο για βόλτα στο μεγάλο παραθαλάσσιο πάρκο και βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο . Ελεύθερος χρόνος και στη συνέχεια αναχώρηση για τη χερσόνησο της Μεσήμβριας .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

3ημέρα Αρχαία Μεσήμβρια -Αγχίαλος-Σωζόπολη    

Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στη πόλη της Μεσήμβριας που έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Το κέντρο της πόλης διατηρεί το Βυζαντινό της χρώμα με τις πολλές εκκλησίες περασμένων αιώνων. Θα δούμε μεταξύ άλλων τον ναό της Αγίας Σοφίας και του Αγίου Ιωάννη του Παντοκράτορα, τα μεσαιωνικά τείχη της αρχαίας Μεσήμβριας , το αρχαιολογικό μουσείο και θα περιηγηθούμε στα όμορφα στενά σοκάκια. Ελεύθερος χρόνος και αναχώρηση για την Αγχίαλο, όπου θα επισκεφτούμε το κάποτε Ελληνικό μοναστήρι του Αγίου Γεργίου. Βόλτα στη παραλία και ελεύθερος χρόνος. Συνεχίζοντας φθάνουμε  στη ποιο παλιά αποικία των Ελλήνων τη Σωζόπολη. Εδώ θα δούμε τα λείψανα του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή που φυλάσσονται στην εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα και καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και ελεύθερος χρόνος στη Μεσήμβρια.

4ημέρα Αρχαία Μεσήμβρια -Βάρνα -Αλατζά  

Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Βάρνας . Θα διασχίσουμε το κέντρο της Βάρνας και θα φτάσουμε στο μοναστήρι Αγίας Τριάδας γνωστό ως Αλατζά. Πρόκειται για μοναστήρι του 5ου αιώνα λαξευμένο ολόκληρο μέσα στους βράχους. Μετά θα επιστρέψουμε στη Βάρνα όπου θα δούμε τον μητροπολιτικό ναό της κοιμήσεως της Θεοτόκου, κτισμένος το 1866. Ελεύθερος χρόνος. Αργότερα θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα παραθαλάσσια πάρκα της Ευρώπης έκτασης τετρακοσίων στρεμμάτων. Εκεί υπάρχουν μουσεία όπως το ναυτικό με ένα ολόκληρο πολεμικό πλοίο στο πλάι του , θέατρα καφετέριες  και ενυδρείο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο.

5ημέρα Μεσήμβρια-Ορμένιο-Αλεξανδρούπολη-Καβάλα -Θεσσαλονίκη.

Πρωινό και αναχώρηση για το δρόμο της επιστροφής . Θα περάσουμε από τα σύνορα και με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ -γεύμα και ξεκούραση θα φτάσουμε αργά το βράδυ στη Θεσσαλονίκη.  

Τιμή συμμετοχής 240 ευρό το άτομο. Επιβάρυνση μονόκλινου 130 ευρό.

Στην τιμή περιλαμβάνονται

Πολυτελή λεωφορεία

Διαμονή σε ξενοδοχεία 4 * με πρωινό στη Φιλλιπούπολη

Διαμονή στο ξενοδοχείο PREMIUM INN στη Μεσήμβρια με πρωινό και Δείπνο.

Ένα δείπνο με γλέντι στο ξενοδοχείο.

Αρχηγό- συνοδό στο λεωφορείο.

Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Στην τιμή δεν περιλαμβάνονται

Είσοδοι σε μουσεία , πάρκα και σε χώρους διασκέδασης.

Επιπλέον γεύματα και δείπνα.

Φόροι διαμονής στα ξενοδοχεία περίπου οκτώ (8) ευρό.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 27/3/2023 με προκαταβολή 100 ευρό το άτομο.

Υπόλοιπο πληρωμής μέχρι 7/4/2023.

Ακύρωση μέχρι πέντε ημέρες πριν την εκδρομή επιστροφή των χρημάτων.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του παραρτήματος τηλ.2310264459



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια