ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η Θέση της ΕΑΑΑ για την Κατανομή των Πόρων 4% και την Ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ

 


Η Ε.Α.Α.Α. είναι κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων (Μ.Τ.) των Ε.Δ., η οποία, νομοτελειακά, θα βλάψει καίρια τα κεκτημένα, από το 1939 (ΑΝ:1988/1939), δικαιώματα των ε.ε. και ε.α. συναδέλφων μας της Π.Α.

Η Ε.Α.Α.Α. ουδέποτε ήταν υπέρμαχη της ενοποίησης των Μ.Τ. των Ε.Δ και αποτελεί κοινή παραδοχή ότι, ούτε στο παρελθόν, ούτε σήμερα, ούτε στο ορατό μέλλον, θα υπάρχουν προϋποθέσεις για την ενοποίηση αυτών.

Επισημαίνεται σε εκείνους που αναλαμβάνουν, εις βάρος των μελών μας πρωτοβουλίες, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τι μεθοδεύεται από το Υπουργείο Οικονομικών για τη μείωση ή την κατανομή των πόρων του 4% σε όλα τα Μετοχικά Ταμεία των ΕΔ, να αναλογιστούν τις οδυνηρές συνέπειες των ενεργειών τους, τόσο για τα Μ.Τ. Ναυτικού και Αεροπορίας όσο και για τους δικούς τους μερισματούχους, καθώς στο τέλος δεν θα υπάρχει τίποτα ή στην καλύτερη περίπτωση τα εναπομείναντα “ψίχουλα” να τα μοιραστούν οι μερισματούχοι αυτών.

Η Ε.Α.Α.Α. και τα χιλιάδες μέλη της δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι αν αισθανθούμε ότι επιχειρείται εις βάρος μας οποιαδήποτε αδικία, η αντίδρασή μας θα είναι «δυναμική αεροπορικά», θα υπερασπιστούμε σθεναρά την αυτοτέλεια του Μ.Τ.Α. και των πόρων του και θα ενεργήσουμε, ανάλογα, σε κάθε απόπειρα αλλαγής ή κατάργησης της υφισταμένης νομοθεσίας του Ταμείου μας.

Η Ε.Α.Α.Α. κάνει έκκληση σε όλους τους ε.α. Αξιωματικούς των Ε.Δ., να εργαστούμε από κοινού για τα πολλά που μας ενώνουν, προκειμένου να συμβάλλουμε στην καλή και απρόσκοπτη λειτουργία τόσο των τριών Μ.Τ όσο και των τριών Ενώσεων.

Το ΔΣ/ΕΑΑΑ

Πηγή https://eaaa.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια