ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ και ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ     Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν με την επισημότητα που αρμόζει στην περίσταση τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών που έχει τοποθετηθεί στο πάρκο Μνήμης (μεταξύ των οδών Ρήγα Φεραίου-Ανδρέα Παπανδρέου-Ναυπάκτου).
    Η εκδήλωση θα αρχίσει με χαιρετισμούς και ομιλίες εκπροσώπων ποντιακών και μικρασιατικών σωματείων και ομοσπονδιών, ενώ μετά τα αποκαλυπτήρια θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση για τους Έλληνες του Πόντου και της Μικρασίας.
    Θα ακολουθήσει δρώμενο-αφιέρωμα στη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού με τίτλο: «Σφαγή των νηπίων της Σάντας» στο οποίο ο δημοφιλής πόντιος καλλιτέχνης Αλέξης Παρχαρίδης θα ερμηνεύσει τραγούδια και μοιρολόγια του Πόντου συνοδευόμενος από τη λύρα του Δημήτρη Πιπερίδη. Στο ρόλο του αφηγητή ο αγαπημένος πόντιος ηθοποιός Τάκης Βαμβακίδης.
    Στη συνέχεια θα ακουστεί ένα τραγούδι-θρήνος για την καταστροφή της Σμύρνης το γνωστό «Σαν της Σμύρνης το γιαγκίνι» με τον Γιάννη Τσάμη στο τραγούδι και την αφήγηση και την Αλεξάνδρα Χρυσικοπούλου στην πολίτικη λύρα.
    Η εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση χορών από τον Πόντο και τη Μικρασία.Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια