ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κλήση (Ε.Κ.Α.Β.) 166 - Οδηγίες

 ΕΝΟΤΗΤΑ 4η

Κλήση Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) 166

ΟΔΗΓΙΕΣ

1.� Μπορείτε να καλείτε το 166 από οποιοδήποτε τηλέφωνο χωρίς χρέωση, από κινητό(ακόμα και χωρίς μονάδες), σταθερό ή ακόμα και θάλαμο με καρτοτηλέφωνο χωρίς κάρτα.

2.� Δηλώστε το όνομα σας,τον αριθμό τηλεφώνου (κινητό ή σταθερό, υπάρχει αναγνώριση κλήσης, από το ΕΚΑΒ) από το οποίο καλείτε.

3.� Δηλώστε την περιοχή από την οποία καλείτε (π.χ. πόλη – χωριό κλπ).

4.� Δηλώστε την ακριβή διεύθυνση και κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (π.χ. εκκλησία – σχολείο κ.λ.π.) για να σας βρει πιο εύκολα και πιο γρήγορα το ασθενοφόρο.

5.� Πείτε πόσα θύματα υπάρχουν (αν πρόκειται για τροχαίο ατύχημα ή άλλο).

6.� Μην κλείσετε πρώτος το τηλέφωνο! Ρωτήστε τον τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ, αν χρειάζεται κάποια άλλη πληροφορία, ίσως χρειασθούν περισσότερα στοιχεία από αυτά που δώσατε και περιμένετε να κλείσει πρώτα εκείνος το τηλέφωνο.

7.� Καταλαβαίνουμε πως ο εκνευρισμός και η αναστάτωση σας ίσως είναι δικαιολογημένη αλλά προσπαθήστε να μείνετε ψύχραιμοι. Χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να σας βοηθήσουμε καλύτερα.

8.� ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην κάνετε φάρσες στο 166, είναι εγκληματική ενέργεια! Την στιγμή της φάρσας κάποιος συμπολίτης μας θα κινδυνεύει αβοήθητος. Όλες οι τηλεφωνικές διαλέξεις καταγράφονται και οι φαρσέρ διώκονται ποινικά.

9.� Ο Μ.Ο. χρόνου άφιξης του ασθενοφόρου του Ε.Κ.Α.Β. στην Ελλάδα, βάσει στατιστικών στοιχείων, είναι 15 λεπτά της ώρας.

10. �ΜΙΛΗΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΚΟΠΟ - ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΤΕ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ - ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΤΟΜΑ .ΠΟΛY ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕ ΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ (ΣΤΙΣ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια