ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εορτασμός 25ης Μαρτίου 1821

 


Αγαπητοί/ες συνάδελφοι

«Θεόδωρος  Κολοκοτρώνης: «Όταν αποφασίσαμε να κάμομε την Επανάσταση, […] ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση“»

Πέρασαν 203 χρόνια από την 25η Μαρτίου 1821, ημέρα κήρυξης της Ελληνικής Επανάστασης κατά των  Οθωμανών. 203 χρόνια  που καθιστούν την  διατήρηση της ιστορικής μνήμης τόσο πολύτιμη όσο ποτέ.

Η  υποβάθμιση των αναθεωρητικών θέσεων που εξαπολύει με κάθε ευκαιρία ο γείτονας,  θα μπορούσε να   αποτελέσει  την μεγαλύτερη απειλή στον διαρκή αγώνα που δίνουμε  για την  ελευθερία, την  ανεξαρτησία , την εθνική κυριαρχία,  την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή  μας.

Όλοι μαζί,  αντλώντας διδάγματα από τις αρχές και τις  αξίες που ενέπνευσαν τους ηγέτες και τους απλούς μαχητές του απελευθερωτικού αγώνα που ξεκίνησε το 1821,  σφυρηλατούμε την ενότητα του λαού μας που θα αποτελέσει το κυριότερο όπλο για την υπεράσπιση των βωμών και εστιών όποτε και αν απαιτηθεί.

25η Μαρτίου. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα  τιμάμε  τους επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές, με το  κεφάλι ψηλά, το ηθικό ακμαιότατο .

Έχουμε χρέος απέναντι στους προγόνους μας να αντισταθούμε διαχρονικά  σε κάθε επιβουλή εναντίον του Έθνους. Με οποιαδήποτε μορφή κρίσης επιδιώκεται αυτή να μας επιβληθεί . Οικονομική, θρησκευτική, θεσμική, κοινωνική,  ιδεολογική, πνευματική

Και όλα  αυτά με το νου και το αίσθημα προσανατολισμένο προς την Ελληνική Σημαία.  Το ιερό για μας τους Έλληνες σύμβολο,   που διαχρονικά μας εμπνέει,  συσπειρώνει, μας αγκαλιάζει .

Ο σεβασμός και η λατρεία προς την Σημαία υπενθυμίζουν προς όλους αυτούς που απεργάζονται την απαξίωση της ιστορίας και των αγώνων, ότι είμαστε πιστοί στον όρκο που δώσαμε

« … Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.

Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών….»

Χρόνια Πολλά στην Ελλάδα μας

Χρόνια Πολλά στους απανταχού Έλληνες

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια