ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ανακοίνωση της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ)

    Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) διαμαρτύρεται εντόνως επιφυλασσόμενη παντός νομίμου δικαιώματός της για τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης (ΥΠΕΘΑ), που αποσκοπούν την αρπαγή  της ακίνητης περιουσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ), παρακάμπτοντας τους ισχύοντες νόμους και διαδικασίες περί του τρόπου διαθέσεως της.
    Συγκεκριμένα, περίπου προ τριμήνου και εντελώς ξαφνικά και χωρίς ουδεμία ενημέρωση του ΔΣ/ΜΤΣ , το ΥΠΕΘΑ έδωσε εντολή στο ΜΤΣ να εκκενώσει δυο ορόφους, του επί της οδού Κολοκοτρώνη 13 μεγάρου του, προκειμένου να στεγασθεί εκεί Α.Ε. η οποία δεν υπήρχε ούτε καν σε νομοσχέδιο. Η εντολή πάσχει τόσο νομικά όσο κα ηθικά διότι στην ουσία καταργεί το αυτοδιοίκητο του ΜΤΣ από το οικείο ΔΣ του,  που είναι το μόνο αρμόδιο για την ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ διάθεση της περιουσίας του.
    Η ΕΑΑΣ απέστειλε άμεσα εξώδικο προς το ΥΠΕΘΑ και τα μέλη του ΔΣ/ΜΤΣ, προειδοποιώντας για τη γενόμενη παρατυπία. Την Μ. Τρίτη, εν μέσω εορτών του Πάσχα, περίοδο  που ο κ. ΥΕΘΑ γνωρίζει ότι η ΕΑΑΣ είναι κλειστή, αναρτήθηκε για διαβούλευση στην πλατφόρμα της ανοικτής διακυβέρνησης (opengov.gr) σχέδιο νόμου με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο ίδρυσης και λειτουργίας  της νέας υπό ίδρυση ΑΕ με την επωνυμία «Ελληνικό Κέντρο Άμυνας και Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ).
    Στο προς διαβούλευση σχέδιο νόμου , Μέρος Β’, άρθρο 7 παρ .3 δίνεται η, χωρίς αντάλλαγμα,  δυνατότητα στέγασης της «ΕΛΚΑΚ ΑΕ» σε  χώρους που ανήκουν στην ακίνητη περιουσία των εποπτευομένων από το ΥΠΕΘΑ, ΝΠΔΔ.
    Η διάταξη αυτή ανοίγει στην ουσία τους «ασκούς του Αιόλου»  για παρόμοιες ενέργειες και σε άλλα ακίνητα, ανήκοντα σε αντίστοιχα ΝΠΔΔ όπως το Εμπορικό Κέντρο Άττικα, η ΛΑΕΔ, το ΝΙΜΤΣ κ.ο.κ
    Η ΕΑΑΣ εκπροσωπούμενη με ένα (1) μέλος της στο ΔΣ/ΜΤΣ, πέραν της έντονης αντίθεσής της, θα εξαντλήσει κάθε ένδικο μέσο που έχει στη διάθεση της, επιμελούμενη  τα συμφέροντα των μελών της και θα προχωρήσει και σε δυναμικές κινητοποιήσεις, την προσεχή περίοδο.
    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. ΥΕΘΑ ακολουθεί πιστά τις συμπεριφορές του προκατόχου του σε ότι αφορά την Ένωση Αποστράτων Αξκων Στρατού, που είναι ο κατ’ εξοχήν κοινωνικός εταίρος στα θέματα των μερισματούχων του ΜΤΣ, αφού αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς, περιφρονώντας μας επιδεικτικά και απαξιώνοντας οποιαδήποτε δυνατότητα διαλόγου.

Πηγή: ΕΑΑΣ Παράρτημα Θεσσαλονίκης Χαλκιδικής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια