ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

28η Οκτωβρίου



Μήνυμα Δ.Σ.
ΕΑΑΑ/Παράρτ.  Θεσσαλονίκης

28η Οκτωβρίου,  

Ημέρα τιμής και μνήμης για εκείνους  που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας, προσφέροντας  ακόμη και τη ζωή  τους.

Για εκείνους που  χωρίς να υπολογίσουν συσχετισμούς δυνάμεων, ούτε τις πιθανότητες νίκης ή ήττας συσπειρώθηκαν, για να υπερασπιστούν  την πατρώα γη και  να γράψουν το έπος του 1940.

Σήμερα, περισσότερο από  κάθε άλλη φορά  οφείλουμε να ενθυμούμαστε ότι οι  πρόγονοί μας κάτω από δυσμενέστερες συνθήκες, αγωνίστηκαν και υπερασπίστηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα , την ιστορία  μας, τα ιδανικά  μας, το μέλλον μας.

Σήμερα που βρισκόμαστε και πάλι υπό την απειλή άλλου είδους αμφισβήτησης  της εθνικής μας κυριαρχίας και αξιοπρέπειας οφείλουμε να στρέψουμε    την μνήμη μας σε  εκείνους που με τον γεμάτο από πράξεις ηρωισμού και αυτοθυσίας,  αγώνα τους,   μας κληροδότησαν διδάγματα ενότητας, εθνικής ομοψυχίας και συστράτευσης.
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ λοιπόν  στους αθάνατους νεκρούς του έπους του ’40 και  σ’ αυτούς που αντιστάθηκαν και αγωνίστηκαν.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους τους ‘Έλληνες απανταχού της γης και κυρίως σ αυτούς  που στέκονται στις επάλξεις  όρθιοι «τοις κοίνων ρήμασι πειθόμενοι»   

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια