ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υποψηφιότητες στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές


ΣΜΧΟΣ (Ε) ε.α. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΜΕΝΙΔΗΣ

Σμχος (Ε) ε.α. Ιωάννης Μανομενίδης, Υποψήφιος Σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την Οικολογία Αλληλλεγγύη ή στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα (όπου υπάρξει κενό στο συνδυασμό, πάντα «στη διάθεση» κι όχι κατ’ ιδιοτέλεια, όπως άλλωστε ήμουν πάντα στη ζωή μου και άλλωστε οι Οικολόγοι νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και το μέλλον των επόμενων γενεών που δεν έχουν φωνή να μιλήσουν).
Βιογραφικό
Αποφοίτησα από τη Σχολή Ικάρων  το 1988 κι αποστρατεύτηκα το 2010 κατόπιν αιτήσεως μου, ρητά αναφερόμενος σε λόγους αξιοκρατίας, που δεν έγιναν δεκτοί κι εντός του έτους η υποθεση θα τεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Απόφοιτος της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (2005) με μεταπτυχιακές σπουδές Defence Logistics του Πανεπιστημίου Cranfield. Οικονομολόγος του ΑΠΘ (1993) με μεταπτυχιακές σπουδές από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (2006) και Νομικός του ΑΠΘ μετά την αποστρατεία μου (2012), με τρεις δημοσιεύσεις στην Αεροπορική Επιθεώρηση, μεταξύ των οποίων και το βραβείο του Πολεμικού Μουσείου για τους Βαλκανικούς Πολέμους.
Έγγαμος με δύο κόρες και τρία εγγόνια.
Έχω ζήσει σχεδόν όλη του τη ζωή στη Θεσσαλονίκη, εκτός των ετών που υπηρέτησα εκτός, καθώς γεννήθηκα στην περιοχή του Διοικητηρίου, τελείωσα το δημόσιο δημοτικό του Αδαμίδη στην Άνω Τούμπα, ενώ για το Γυμνάσιο και το Λύκεια βρέθηκε στην περιοχή Χαριλάου. Η οικογένεια μου παρέμεινε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη (περιοχή Ιπποκρατείου – Φλέμινγκ) ακόμη κι όταν είχα μεταθέσεις εκτός Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησα σε τρείς περιόδους της καριέρας του για 10 χρόνια στο Αεροδρόμιο του Σέδες, και τα υπόλοιπα στη Λάρισα, την Ελευσίνα και στην Πάρνηθα, ενώ στα τελευταία μου καθήκοντα πριν την αποστρατεία μου, υπηρέτησα ως Διοικητής Υποστήριξης του Διεθνούς Αεροδρομίου της Καμπούλ.
Αθλητής Ξιφασκίας του Μ. Αλέξανδρου Θεσσαλονίκης, Πρωταθλητής Ενόπλων Δυνάμεων το 2003 με την Ομάδα της ΠΑ, και χάλκινο μετάλλιο το 2009, εθελοντής  πολλές φορές στη ζωή μου, ξεκινώντας από τον προσκοπισμό (Πρόσκοπος Έθνους 1982), την Αθήνα 2004 στο Ολυμπιακό χωριό μετά την παύση εργασίας στην Πάρνηθα και παράλληλα με τα καθήκοντα μου εκεί. Σήμερα, εκτός από την νατροφή των τριών εγγονιών μου, αφιερώνω εθελοντικά  τον ελεύθερο μου χρόνο για την παρουσίαση της ξιφασκίας σε σχολεία στο πρόγραμμα της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Παιδείας στο Καυτατζόγελιο, και ως μη αμειβόμενος εθελοντής προπονητής για την δημιουργία τμημάτων ξιφασκίας σε σχολεία και αθλητικούς συλλόγους της Θεσσαλονίκης, με επιδίωξη την δημιουργία ενός Κοινωνικού Συνεταιρισμού για την δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους νέους. Στο άμεση παρελθόν αφιέρωσα το χρόνο μου  στο ΚΕΘΕΑ, ως εθελοντής επαγγελματικού προσανατολισμού απεξαρτημένων πρώην χρηστών.
Ενεργός πολίτης σε οικολογικές και αντιφασιστικές ομάδες, ιδρυτικό μέλος των πρώτων συνδικαλιστικών κινήσεων της Ε.Α.Ε.Δ. και του πρώτου ΣΥ.Σ.Μ.Ε.Δ.https://www.facebook.com/SYSMED.Ioannis.Manomenidis/
Στοιχεία επικοινωνίας, τηλ. VPN 6983510526manomenidis.i@gmail.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια