ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκδρομή στην Μ. Ασία



Εκδρομή στην Μ. Ασία



Ακολουθώντας ένα προσεκτικά  σχεδιασμένο πρόγραμμα, ολοκληρώθηκε την 5 Μαΐου , ένα συγκλονιστικό ταξίδι στα παράλια της Μ. Ασίας που ξεκίνησε την 30 Απρ  με την συμμετοχή 100 εκδρομέων μελών  και φίλων του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης/ΕΑΑΑ

Το ταξίδι πήρε  χαρακτήρα προσκυνήματος και εκπλήρωσης χρέους απέναντι σε όλα τα αγαπημένα πρόσωπα που γεννήθηκαν και έζησαν εκεί. Σε όλους αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους, παρά τη θέλησή τους, θύματα ξένων συμφερόντων.

Μέσα σε 6 ημέρες επισκεφθήκαμε  τα σημαντικότερα αξιοθέατα σε πόλεις, χωριά, αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες ,  αποκομίζοντας  μια σφαιρική εικόνα της συγκλονιστικής αυτής γωνιάς του κόσμου, που σχετίζεται άμεσα με τους Έλληνες και τον ελληνικό πολιτισμό.

Το ταξίδι μας στη Μάδυτο, στο Τσανάκαλε, στην ιστορική Τροία, στο χιλιοτραγουδισμένο Αιβαλί,  στην Έφεσο,  την πιο μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη του Αιγαίου, στο γραφικό χωριό  Κιρκιντζέ, πατρίδα της Διδούς Σωτηρίου,  στην Πέργαμο, στο Κουσάντασι, στα Μοσχονήσια, στην πολύπαθη  Σμύρνη, ξύπνησε μνήμες και συναισθήματα και προκάλεσε  συγκίνηση σε όσους το ακολούθησαν.


















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια