ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εορτασμός Επετείων 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκη;

 

ΘΕΜΑ: Εορτασμός Επετείων 26ης Οκτωβρίου 1912 και 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης.
   Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912, ημέρας απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον τουρκικό ζυγό και εορτής του Πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου και της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρας που αποτελεί υπενθύμιση της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα πραγματοποιηθούν και φέτος με λαμπρότητα και επισημότητα.
ΟΡΙΖΕΤΑΙ 
 Για το Δήμο Θεσσαλονίκης 
 α.  Γ ε ν ι κ ό Σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό από τις (8:00΄) το πρωί της 25ης Οκτωβρίου ως και τη δύση του ήλιου την 28η Οκτωβρίου 2022. 
 β. Φ ω τ α γ ώ γ η σ η των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 25ης, 26ης, 27ης και 28ης Οκτωβρίου
            Την  Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
 -11.00 π.μ «Πανηγυρική Λιτανεία των ιερών Εικόνων, της Παναγίας «ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΗΣ» και του Αγίου Δημητρίου, μετά των χαριτοβρύτων ιερών Λειψάνων του Αγίου στους δρόμους της πόλης, δια των οδών Αγίου Δημητρίου, Βενιζέλου, Ολύμπου, Πελοποννήσου και Αγίου Δημητρίου. με τη συμμετοχή των Αρχών και σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. 
 Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

   - 8.00 ΠΜ Τελετή Έ π α ρ σ ης τ η ς  Σημαίας στο Λευκό Πύργο με μέριμνα του Γ΄Σ.Σ και του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσία της Α.Ε.Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου. -11.30 π.μ Ε π ί σ η μ η Δ ο ξ ο λ ο γ ί α στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου με τη συμμετοχή της Πολιτειακής, Πολιτικής, Στρατιωτικής ηγεσίας και των Αρχών της τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.      -18.30 Ε π ί σ η μ ο ς Ε ο ρ τ α σ μ ό ς της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου
Δημητρίου, της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης και του έπους του 1940, με εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την Κοσμήτορα της Σχολής Θετικών Επιστημών ΑΠΘ Καθηγήτρια του Τμήματος Μαθηματικών Χαρά-Μυρτώ-Αγάπη Χαραλάμπους με τίτλο: «Το τόξο του χρόνου και το έπος του 1940» στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.(Ιδιαίτερες προσκλήσεις από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ).
   -20.30 Εορταστική Εκδήλωση στο Φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης προς τιμήν της Προέδρου της Δημοκρατίας. 
                                Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022 -
      10.00 π.μ Κ α τ ά θ ε σ η σ τ ε φ ά ν ω ν από αντιπροσωπείες μαθητών στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού παρουσία, της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και των Προϊσταμένων των οικείων Διευθύνσεων, με ευθύνη των οριζόμενων τελεταρχών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
 - 11.00 π.μ Π α ρ έ λ α σ η των μαθητών στην οδό Τσιμισκή, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και με ευθύνη των οριζόμενων τελεταρχών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης. 
 - 12.30 μ.μ Κ α τ ά θ ε σ η σ τ ε φ ά ν ω ν στα μνημεία των Ηρώων, στις Προτομές και στους Ανδριάντες από αντιπροσωπείες μαθητών, σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, με ευθύνη των οριζόμενων τελεταρχών από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
      28 Οκτωβρίου 2022 
- 10.30 π.μ Κ α τ ά θ ε σ η σ τ ε φ ά ν ο υ στο Ηρώο του Γ΄ Σώματος Στρατού από την Α.Ε. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με μέριμνα του Γ΄ Σώματος Στρατού.
  -11.00 π.μ Π α ρ έ λ α σ η πολιτικών , μαθητικών και στρατιωτικών τμημάτων, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια