ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διοργάνωση Εκδρομής για Βυζαντινή Οχρίδα.





 Γνωρίζεται ότι το Παράρτημα διοργανώνει διήμερη εκδρομή στη Βυζαντινή Οχρίδα την 4/3 και 5/3 2023.

με σκοπό την επίσκεψη στα πολλά Ελληνικά μέρη και Ναούς.

Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής

                                       1 ημέρα Θεσσαλονίκη - Μπίτολα- Οχρίδα.

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί της 4/3/ και αναχώρηση για την όμορφη Οχρίδα ή Αχρίδα ή Λυχιδός η πόλη του φωτός. Αφού περάσουμε τα σύνορα από το τελωνείο της Νίκης -Φλώρινα ,θα κάνουμε στάση στο Μοναστήρι την πόλη των προξενείων όπως ονομάζεται. Θα περιηγηθούμε μέσα στη πόλη και θα δούμε τη στρατιωτική ακαδημία και το πρώτο κινηματογραφικό στούντιο στα Βαλκάνια των αδελφών Μανάκη. Θα ανηφορίσουμε τον πεζόδρομο της πόλης και θα περάσουμε από τα Ελληνικά σχολεία, το πρώην Ελληνικό Προξενείο και θα φτάσουμε στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου. Ναός ο οποίος χτίστηκε το 1830 καταμεσής της Τουρκοκρατίας. Θα φτάσουμε στο πέτρινο ρολόι σύμβολο της πόλης και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ ιδίων . Συνεχίζουμε για τη γραφική πόλη της Οχρίδας τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ βόλτα στη πόλη και δείπνο  σε εστιατόριο .

                                     2 ημέρα Οχρίδα Όσιος Ναούμ Θεσσαλονίκη 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη μονή του Οσίου Ναούμ. Από εδώ πηγάζει η λίμνη της Οχρίδας όπου υπάρχουν πηγές που διοχετεύουν το νερό από τη μεγάλη Πρέσπα.Αφού κάνουμε τη βόλτα μας στο Όστραβο το μικρό νησάκι στο προαύλιο χώρο της Μονής αναχωρούμε για Οχρίδα . Ξενάγηση στη παλιά  πόλη  με τις 365 εκκλησίες , για αυτό και ονομάζεται Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων, θα περπατήσουμε μέσα από τα τείχη του κάστρου του τσάρου Σαμουήλ , θα επισκεφθούμε το ναό της Αγίας Σοφίας ,το αρχαίο Ελληνορωμαικό θέατρο και θα φτάσουμε στη κορυφή του λόφου στη Παναγία την Περίβλεπτο.

Προαιρετικά κρουαζιέρα στη λίμνη η οποία όπως και η πόλη προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ για να θαυμάσουμε τη παλιά πόλη , την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, όλα τα παραλίμνια ξενοδοχεία και θα φτάσουμε στη βίλα του Τίτο. Ελεύθερο χρόνο για γεύμα εξ ιδίων στη πόλη της Οχρίδας και αναχώρηση για τη πόλη μας.

Τιμή συμμετοχής 85 ΕΥΡΟ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο PARK GOLDEN VIEW 4

Μονόκλινο 130 ΕΥΡΟ.  Στη τιμή περιλαμβάνεται πρωινό της 5/3 και το δείπνο στο εστιατόριο  της 4/3. 

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 22/2/2023 στα γραφεία του παραρτήματος τηλ. 2310264459. Θα τηρηθεί σειρά προταιραιότητας.

Πληρωμή 40 ΕΥΡΟ προκαταβολή με τη δήλωση και εξόφληση μέχρι 1/3/2023


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια