ΕΑΑΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δήλωση Υπουργού Εθνικής Άμυνας μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας σε μεσίστια θέση και την Επιμνημόσυνη Δέηση για τους δύο Αξιωματικούς της ΠΑ     Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε μετά την τελετή έπαρσης της σημαίας σε μεσίστια θέση στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Επιμνημόσυνη Δέηση για την απώλεια ζωής των δύο Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι επιχειρούσαν στην Εύβοια, για την κατάσβεση πυρκαγιάς:

    «Παρευρέθηκα σήμερα μαζί με την πολιτική και τη φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στην έπαρση της σημαίας σε μεσίστια θέση, λόγω του τριημέρου πένθους των Ενόπλων Δυνάμεων για την απώλεια των δύο Αξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

    Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, στην Εύβοια.

    Θα ήθελα να εκφράσω, για μία ακόμη φορά, τα συλλυπητήρια, εκ μέρους της κυβέρνησης και όλων των Ελλήνων, στις οικογένειες και στους συναδέλφους τους. Η Ελλάδα πενθεί.

    Θα ήθελα επίσης να ανακοινώσω, ότι με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων  και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο Αξιωματικούς απονέμεται ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

    Ακολούθως, παρευρεθήκαμε σε επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ της ανάπαυσης των ψυχών τους, στον Ιερό Ναό της Παναγίας, του Στρατοπέδου «Παπάγου».

    Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή, μαζί με τη μνήμη όσων ιπτάμενων έχουν χάσει τη ζωή τους, επιδεικνύοντας αυταπάρνηση, εν ώρα υπηρεσίας, στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας. Θα ήθελα να επαναλάβω το αυτονόητο. Ουδέν πτητικό μέσο επιχειρεί χωρίς προηγούμενο τεχνικό έλεγχο.

    Θα ήθελα να ευχαριστήσω, λοιπόν, τους τεχνικούς της Πολεμικής μας Αεροπορίας, γιατί χάρη στον συνεχή μόχθο και την προσπάθειά τους, έχουν τη δυνατότητα να επιχειρούν τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα. Και πάλι, ειλικρινή βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων μας και στη μεγάλη οικογένεια της  Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων  της πατρίδας μας». 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια